Ons Totaalconcept

SCOOLCOMPANY is een interactief totaalconcept dat de keuze voor gezonde voeding en meer bewegen stimuleert. Ons concept bestaat uit:

  • Veelzijdige en gezonde schoolcatering
  • Een Scoolcard waarmee jongeren “cashless” kunnen betalen
  • Een puntenspaarsysteem waarmee gezonde keuzes worden beloond
  • Een loyaliteitsprogramma waarin gespaarde punten besteed kunnen worden aan acties en kortingen van onze gezonde partners (zoals een sportschool en actieve dagjes uit)
  • Een platform waarop ouders en jongeren hun bestedingspatroon kunnen zien
  • Een ontspannen, geheel ingerichte plek op school, waar jongeren hun lunch kunnen nuttigen

De Scoolcard: Meer dan één Card!

Uniek in ons concept is de Scoolcard. Met dit pasje kunnen jongeren hun aankopen bij de schoolcatering betalen. Opwaarderen van de Scoolcard kan door de leerling zelf of door de ouders gedaan worden. De Scoolcard werkt alleen bij de kantine op school. Zo weet je als ouder zeker dat het geld niet naar andere zaken gaat. Voor velen een geruststellend en veilig idee.

Gezond gedrag wordt beloond!

De Scoolcard is gekoppeld aan een online platform dat zowel voor de school, als voor leerlingen en ouders toegankelijk is. Hier kunnen leerlingen inzicht krijgen in hun bestedingspatroon. Het laat ze overzichtelijk zien wat ze de afgelopen tijd gekocht hebben bij de catering. Daarnaast kunnen ze op dit platform hun spaarpunten zien. Elke aankoop bij de catering levert namelijk punten op. Hoe gezonder de aankoop, hoe hoger het aantal spaarpunten. Deze spaarpunten kunnen vervolgens ingewisseld worden voor leuke uitjes, acties en producten van onze gezonde partners. Een perfecte stimulans voor jongeren om een gezonde(re) keuze te maken!

Gebruik als leerlingpas

Scholen kunnen de Scoolcard inzetten als leerlingpas, toegangskaart en/of bibliotheekpas. Daarnaast kunnen scholen rapportages opvragen van het consumptiegedrag van hun leerlingen. Dit geeft een helder beeld van het consumptiegedrag op school. Ziet u als school veel ongezonde aankopen? Dan kunt u SCOOLCOMPANY inschakelen voor een lezing of workshop over de voordelen van gezonde voeding.

Uiteraard voldoet de pas aan alle eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens, waardoor u zich over de privacy van uw leerlingen geen zorgen hoeft te maken.

 Voor iedere school een oplossing!

Het is ook mogelijk om onderdelen van SCOOLCOMPANY te omarmen. Je kiest de elementen uit ons totaalconcept die jou (het meest) aanspreken. Vervolgens gaan we aan de slag. Dat kan in eigen beheer, waarbij de school haar eigen medewerkers inzet en SCOOLCOMPANY de school ondersteunt. Wil je liever totale ontzorging? Dan regelt SCOOLCOMPANY de implementatie van het concept en zorgen wij voor zaken als personele bezetting. We zijn erg flexibel en kijken graag samen naar de beste en meest geschikte oplossing voor de school.