Onze Schijf van 5

Iedereen kent ‘de schijf van vijf’ van het Voedingscentrum. Wij van SCOOLCOMPANY werken met onze eigen schrijf van vijf. Het zijn de vijf pijlers waarop ons concept is gebaseerd.

  1. Assortiment
  2. Comfortzone
  3. Scool4You App
  4. Personeel
  5. Duurzaamheid en MVO

Assortiment

Samen met de school bepalen wij het assortiment. We bekijken wat we wanneer aanbieden en hoe we dit doen. We maken afspraken over het aanbod en het aantal snacks dat we dagelijks aan mogen bieden. Zo zetten we samen het (gezonde) beleid voor uw schoolcatering uit. SCOOLCOMPANY verzorgt ook het beheer van de (fris)drank- en (gezonde)snoepautomaten. Inkoop, bevoorrading, onderhoud en verkoop nemen wij voor onze rekening, zodat de school hier geen omkijken meer naar heeft.

Comfortzone

Lekker rustig eten, dat doe je op plekken waar je je op je gemak voelt. Een plek waar je tot rust kunt komen, kunt ‘chillen’, lekker kunt kletsen met andere leerlingen. Daarom gaat SCOOLCOMPANY verder dan catering alleen. We verzorgen de aankleding en inrichting van de counter (het uitgiftepunt van de catering) en zorgen voor een relaxte comfortzone. Hier kunnen leerlingen op een ontspannen manier genieten van hun lunch. Het invullen van die comfortzone gebeurt geheel naar wens van de school. Graag betrekken we een groep enthousiaste en creatieve leerlingen bij dit proces, zodat de comfortzone echt voor en door de leerlingen gemaakt is.

Scool4You App

Scool4You is de eerste app waarmee je binnen de schoolkantine je producten kan afrekenen. Je betaalt dus met je telefoon. Daarnaast word je beloond voor je aankopen in de kantine en stimuleren we een bewuste leefstijl. Ook houden we de leerlingen op de hoogte van de laatste aanbiedingen en nieuwtjes op de locatie. Meer over onze App leest u hier

Personeel

Bij het maken van een gezonde keuze speelt personeel van de catering een grote rol. SCOOLCOMPANY levert deskundig personeel dat klaar staat voor een praatje met de leerlingen en álles weet over onze producten. Hierdoor kan ons personeel adviseren bij het maken van een goede keuze. Onze medewerkers zijn klantgericht, organisatiebewust, communicatief vaardig en stressbestendig. Ze beschikken over een flinke portie inlevingsvermogen en gaan met veel plezier naar hun werk.

Voor VMBO-leerlingen hebben we een speciaal programma ontwikkeld waardoor het mogelijk is om bij onze catering stage te lopen.

Duurzaamheid en MVO

Naast gezonde voeding hebben wij van SCOOLCOMPANY veel oog voor het milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). We streven naar een balans tussen people, planet en profit bij alle bedrijfsbeslissingen. Dit willen we ook meegeven aan de jongeren op de middelbare scholen waar SCOOLCOMPANY werkzaam is. Onze comfortzone richten we (zo veel mogelijk) in met duurzame materialen, zoals gebruikt steigerhout en gerecycled materiaal. We werken met zo min mogelijk verpakkingen en wijzen jongeren op het afvalbeleid van de school. Daarnaast hebben we oog voor het sociale aspect van SCOOLCOMPANY. We zijn er ‘voor en door jongeren’ en streven er altijd naar om leerlingen bij onze projecten te betrekken.